10. – Feketerigó



„ Miért kell a múltba tekintenünk, hogy felkészüljünk a jövőre?”
– James Burke

Az elsötétített tárgyaló ajtaja pár perccel Henley bemenetele után kitárult és Anderson ügynök sietett ki rajta Henryvel karjaiban. A félig alvó kisfiút átadta egy ügynöknőnek, majd az ajtó ismét bezárult, ám az alatt a pár másodperc alatt kihallatszott Hotch és Henley vitatkozó hangja. A csapattagok arcán sokféle érzelem tükröződött, de a félelem mindegyikük tekintetében fellelhető volt.
– Eligazítás, most! – jelenet meg Aaron.
– Mégis mi folyik itt? – kérdezte dühösen Morgan, ahogy beléptek.
– Garcia, mérd be JJ kocsiját – utasította Hotch. – Henley mindenről tájékoztat benneteket, de előbb kell még pár információ.
– JJ bajban van? – pillantott ijedten Penelope Hotchra.
– Mi ez az egész Henley? – fordult a lány felé Spencer.
– Megtaláltam, az utca déli részén áll a kocsi – hadarta Garcia.
– JJ egy szigorúan titkos akcióban vett részt – kezdte Henley.
– Mi? Hol? Mikor? Mi volt a feladata?
– És most eltűnt – sóhajtott fel Will, mintha nem is hallotta volna a kérdés sorozatot. – Attól tartok, hogy bajban van. Keressétek meg Matt Cruzt, ő tudni fogja miről van szó.
– A szekcióvetőnk, Matt Cruzt? – döbbent le méginkább Garcia.
– Együtt dolgoztak a külügynél – válaszolta Henley.
– Ezt egyikük sem említette –Rossi végig nézett a csapaton. – De ahogy látom erről ti tudtatok. Hayworth magának mi köze ehhez az akcióhoz? Beépített ügynök?
– Nem mondhatták el, titkos akció volt, és nem, nem vagyok beépített ügynök. Az, hogy miért vagyok itt sokkal egyszerűbb mint gondolná.
– De az, amikor JJ a külügynek dolgozott régebben volt, mint hogy te idejöttél – folytatta Derek gyanakvón.
– Most JJ– re kell koncentrálnunk, hamarosan mindenre fény derül – adott kitérő választ Henley. – Will, az a kiküldetés soha nem ért véget igazán, alvó ügy lett ugyan, de nem lett vége. Tudnom kell, hogy JJ mit mondott neked erről.
– Én azt hittem, hogy vége, egészen addig, míg ide nem hozták Cruzt. Újra elkezdődtek a titkos hívások, találkozások. Nézd, én csak annyit tudok, hogy JJ azt mondta, ha vele bármi történik akkor Cruz tudni fogja, hogy mit tegyünk.
– Uram – fordult Hotchoz Anderson – , van egy kis probléma. Cruz ügynök nem veszi fel a telefont, éa a mobilján lévő GPS– t nem lehet bemérni.
– Pont, mint JJ mobilján.
– Rossi, Blake ellenőrizzétek Cruz házát, Anderson biztosítsanak védelmi őrizetet Jaerau ügynök családjának, Morgan Reid meg kell találnotok JJ telefonját.
– Azt sem tudjuk merre induljunk – csattant fel Derek.
– Ezen tudok segíteni – szólalt meg Henley míg egy címet firkantott fel. – Biztonsági okból mindig közölte velem hogy hová megy, főleg ha Cruzzal találkozott.

Huszonhét perccel később a csapat ismét a központban gyűlt össze, pár újabb információval.
– Oké, az igazgató zárt ajtók mögött tárgyal a Fegyverzet Ellenörzési és Nemzetbiztonsági Bizottság államtitkárával, Hotch a külügyminisztériummal beszél telefonon – kezdte Derek.
– Megtaláltuk JJ mobilját, de neki semmi nyoma – folytatta ingerülten Spencer.
– Cruz is eltűnt, az autója a garázsban van, de a postája alapján legalább huszonnégy órája nem járt otthon – tette hozzá Blake.
– Próbálok adatokat kinyerni JJ mobiljából, de nagyon magas a védettségi szintje – panaszolta Garcia miközben sebesen nyomkodta az előtte elterülő billentyűzetet.
– Ez nem meglepő, ha a külügyminisztériumnak dolgoztak.
– Valószínűleg azért nevezték ki összekötőnek, hogy álcázzák az igaz feladatát.
– Mi lehetett a feladata? – tette fel az égető kérdést Spencer. Henley ekkor nyitott be a tárgyalóba.
– Straussra nagy nyomást gyakorolt a vezetőség, hogy JJ– t helyeztesse át, ő biztos tudja a részleteket, de mivel ő nincs itt kérdezzük meg Henleyt – Derek a lányra függesztette pillantását. – Válaszokat akarunk Hayworth. Nem majd, nem még kell pár információ, hanem válaszok. Mi volt JJ feladata a külügynél?
– A pontos részleteket csak JJ és Matt ismeri. Hotch csak körvonalakban kapott információkat az akcióról pontosan azért mert fokozottan veszélyes ügyről van szó.  De mint tudjuk, minden adatot nyilvántartanak a SZKIF– ben.
– Igen, de az titkos hozzáférésű!
– Oda még én sem tudok bejutni – dermedt le Penelopé egy pillanatra.
– Igen, de Anderson használja a rendszert – vetette fel Alex.
– JJ– nek használnia kellett a SZKIF– et, rendszeresen, de úgy, hogy ne keltsen feltűnést – Henley egy pillanatra eltűnődött –, ti igazán ismeritek őt, ha valamit el kéne rejtenie, hol tenné?
– Itt, a VKE épületében, már csak meg kell találnunk a pontos helyet.
– Túl sok itt a gyanús dolog – Derek meg sem próbálta elrejteni vádaskodó pillantásait, amelyekkel Henleyt vizslatta. – Akárki is rabolta el JJ– t és Cruzt magasan képzett és igen szervezett. Igazságügy, külügy, ez igen magas szint. Nem lenne ilyen felhajtás ha csak két ügynök eltűnéséről lenne szó.
– Arra gondol, hogy nem a kimentésük lesz  a fő cél?
– Hát, nekünk kell biztosítani, hogy az legyen – bólintott Derek. – Álljunk neki.

– Henley – Spencer elkapta a lány kezét könyöke felett és úgy fordította maga felé őt. – Nem
tudom, hogy mibe keveredtél, és hogy miért tudsz jóval többet nálunk, de most JJ életéről van szó. El kell mondanod mindent, hogy segíthessünk.
– Azon vagyunk Spencer. Tudom, hogy rettenetes ez most nektek, de amíg meg nem találjuk őt ne azzal foglalkozzatok, hogy én miért kerültem ide! Ez csak időpocsékolás, és most minden perc számít.
Spencer nyitotta a száját, de végül nem válaszolt, csak dühösen a lányra pillantott.
– Hihetetlen, hogy még bennem sem vagy képes megbízni – felelte végül mielőtt magára hagyta volna a lányt. Spencer hangjában ott lapult a csalódottság keserű íze, és Henley tudta, hogy ezzel akár végleg el is veszítheti a fiút.
– Mennünk kell – sietett le a lépcsőn Hotch. – Washingtonban már várnak minket.

Az FBI legjobban óvott helysége, szabályos kör alakot ábrázolt, hófehér, szinte szemet bántóan fehér falai mellett pedig zárt tárolók sorakoztak.
– A digitális kémkedés miatt a legtöbb akta nyomtatott formában van – közölte Spencer.
– Oké, még szerencse, hogy az egyikünk húszezer szót olvas el percenként – sóhajtott fel Garcia, míg a gép elé telepedett.

Eközben Blake és Rossi JJ irodájában kutattak.
– Ez volt JJ irodája, amikor összekötő volt – kezdte Dave. – Most már Hotch intézi a papírmunkát, de JJ régen itt nézte át az ügyeket. Biztos vagyok abban, hogy itt a rejtekhelye is.
– Szerintem azt akarta, hogy a közelében legyen – guggolt le az asztal mellett Blake. – Egy miniszéf. Négyszámjegyű kóddal. Tipp?
– Henry születésnapja, november 12.
– 1112. Nem, ez túl könnyű.
– Akkor 2008, JJ abban az évben lett anya.
– Ez az! – biccentett Alex. A széfben egyetlen egy mappa kapott helyet. – Mi az az Integritás?
– Nem tudom – ingatta fejét Rossi. – De van, aki igen.

Henley sóhajtva tette le mobilját.
– Rossi írt, tudni akarják mi az az Integritás.
– Nos, épen ezért megyünk a miniszter asszonyhoz. Nem erről szólt a megállapodásunk a külüggyel. Nem lett volna szabad hagynom, hogy JJ elvállalja ezt.
– Nem sokat tehettél ellene Hotch, és ezt te is tudod. Eleve nem is tudtál róla akkor, amikor JJ a Közel –  Keleten volt, csak az után, hogy pár merénylőt az Egyesült Államok területén azonosították. Jóval többet tettél, mint amit tehettél – saját magára mutatott – , nem hiszem, hogy sokan gondolkodtak volna ennyire előre. Meg fogjuk találni JJ– t.

A miniszter asszony jéghideg pillantással mustrálta a két ügynököt, akik a szabályokat megszegve berontottak hozzá.
– Hotchner ügynök, már megmondtam, hogy megoldjuk az ügyet.
– Igen, asszonyom, de arra gondoltam, hogy jobb lenne megosztani az információinkat.
– Mondja el mit tud.
– Sok időt spórolnánk, ha elmondaná, hogy milyen akcióban vett részt Jareau ügynök.
– A külügyminisztérium összekötője volt, de ezt már önök is tudják.
– Igen, tudjuk, hogy ez volt az álca – folytatta Henley. – De azzal is tisztában vagyunk, hogy Jareau ügynök nem csak Washingtonban dolgozott.
– Én az Integritásra gondoltam konkrétan – adta meg a kegyelemdöfést Hotch. Valójában mindketten blöfföltek, és ezen két információn kívül semmit nem tudtak JJ titkos akciójáról, de azt nem engedhették, hogy a miniszter asszony erre rájöjjön, különben semmit nem árult volna el nekik.

Míg Hotchék  a fővárosban voltak Spencer és Garcia az aktákban próbált válaszokat találni. 
– Integritás, integritás – ismételgette halkan a szót Reid. – Garcia! Keress rá erre a szóra, a 2010– es közel– keleti műveletek között. Koncentrálj az Oszama bin Laden és vagy az al– Kaida elleni hadművetekre.
– Ez már döfi! Húúúú!
– Mit találtál?
– Egy titkosított szellemfájlt egy szellemkönyvtárban, ami egy szellem szerveren van. Fel kell támasztanom néhány gigabájtot. Reid! Ezt nézd meg, mit találtam.
– Mit keresett JJ a Közel– Keleten?
– És mit csinált ott Strauss és Cruz?

Whasingtonban egyre forróbb lett a helyzet ugyanis a miniszter asszony nem volt hajlandó segítséget nyújtani.
– Tehát a bin Láden megtalálására felállított csapat akciójának a kódneve volt az Integritás?
– Nem. Az Integritás az akció során létrehozott adatbázis neve. Egy mentőháló, amit az ügynökök megvédésére hoztak létre. Önök nem is tudhatnának róla.
– De a két ügynök tudott róla, és ezért rabolták el őket.
– Valószínűleg – biccentett a nő kimérten. – Mindkettejüknek van saját belépési kódjuk. Nézzék, sajnos nem szakíthatjuk meg a diplomáciai tárgyalásokat.
– Tehát lemondanak a két ügynökről – állapította meg Hotch.
– A maga kollégái, de nem az ön gondja.

Quantikoban Kevin is segített a csapatnak megkeresni a kirakós darabjait.
– Jól van, a negyedik személy Michael Hastings, CIA operatív ügynök, 2011 április huszonnegyedikén halt meg bevetés közben.
– Ez nagyon furcsa – szólt bele Rossi. – Nem szoktak titkos bevetésekről fényképeket készítetni. Vajon ki csinálhatta ezeket?
– Ugyan az, aki megölte Hastingset – sóhajtotta Alex.
– Reméljük Hotchék kiderítik ki az.
– Hogy jutottak be egyáltalán ilyen rövid idő alatt?
– Henleynek van fehérházi kapcsolata, nem is akármilyen – adott választ nem vártan Alex. Tudta, hogy mindenki nagyon furcsának találta azt, hogy Haywoth ügynök kiemelt figyelmet kapott JJ ügyének megoldásában és úgy érezte meg kell védenie a nőt.
– Ez az ügy egyre furább lesz.

– Ki ölte meg Hastings ügynököt? – dobta be az utolsó adut Henley, miután Kevin emailozott neki pár kiderített részletről. – Az ön csapatának magas rangú tagja volt.
– A férfi neve Tivon Askari, az iraki különleges egység tagja volt. Átállt hozzánk és segített kikérdezni az informátorokat. Ő volt a vezetőtolmácsunk, míg egy, a csapatra mért támadás során ki nem derült, hogy áruló. Ezt követően Jareau és Cruz átkutatták a dolgait. Fényképeket, kémjelentéseket találtak a saját embereinkről.
– Hol van most?
– Askari eltűnt, azóta sem akadtunk a nyomára.
– Biztos okkal bukkant most fel.
– Tudja, hogy értékes lehet az Integritás az ellenség számára és ha nem tudja hol van jelenleg,  Jareau és Cruz ügynökök ki fognak futni az időből!
– Nyomatékosan megkérem, hogy ne tegyen semmit. Kézben tartjuk az ügyet.
– Egyáltalán nem úgy tűnik – Henley erősen uralkodott, hogy ne üssön meg tiszteletlen hangot a miniszter asszonnyal szemben. – Az államérdek úgy kívánja, hogy az ügy bármilyen módon, de lezáruljon. Az Integritás előnyt élvez a két ügynök életével szemben.
– Vigyázzon mit mond Hayworth ügynök!
– Amíg a társaim élete veszélyben forog nem igazán érdekel a protokoll – csattant fel Henley is.
– Ezt a dolgot egy kicsit finomabban kell kezelni, mint amihez maguk szoktam az FBI– nál – a miniszter asszony keresztbe fonta a karjait. – Hogy mit is jelent ez?  Nincs több SKIF betörés, se adatbázis lekérdezés. Menjenek gyilkosokat üldözni, ezt majd mi megoldjuk!
Aaron és Henley dühösen távoztak a minisztériumból.
– Tudtam, hogy hamis illúzióval áltatnak minket – szólalt meg Aaron. – Túl szépen hangozott akkor, hogy az ügynökeik fontosabbak az államnak, így ha bármi balul sülne el a kimentésük lesz a fő cél.
– Valami nagy dolgot akar elsikálni a minisztérium – Henley a szeme elé húzta napszemüvegét. – Itt az ideje beköszönni a bácsikámhoz.
Hotch egyetértően biccentett majd a Fehérház felé indult a koromfekete autó.

– Mondd Morgan – Aaron kihangosította a készüléket.
– Kizártak minket – vágott egyenesen a közepébe Derek. – A minisztérium tesz valamit azért, hogy megtalálják JJ– t, és Cruzt?
– Nem.
– Akkor most mi lesz? – nyögött fel Reid.
– Erősítést kérünk – válaszolta Henley.
– Miféle erősítést?
– Nagyjából öt perccel ezelőtt fogadott minket a Fehérház főtitkára – folytatta Henley.
– TESSÉK?
– Noble az Interpol amerikai főtitkára – Henley egy pillanatra elhallgatott –, és nem mellesleg a bácsikám.
 – Nemzetközi szintre emeltettük az ügyet, nemrég beszéltem Emilyvel, az Interpol már be is szállt a nyomozásba, nemsokára visszaérünk Quanticóba.
A döbbent társaság még akkor is a telefont nézte, mikor amaz már elhallgatott.
– Egyre világosabb mi Henley feladata ebben a képletben – sóhajtott fel Rossi. – Szegény lány, mi pedig milyen ellenségesen bántunk vele.
– Nem volt őszinte – csattant fel Reid. Dave válaszra nyitotta száját, de Reid az ajtó felé indult. – Szedjük össze mit tudunk eddig.

Henley és Hotch épp csak befutott, amikor a képernyőn Emily Prentiss alakja jelent meg.
– Csak pár adatunk van, letiltott minket a minisztérium.
– Hallottam mi történt – bólintott Em – , az Interpol szerint Askari  igazán veszélyes fickó.
A köztársasági gárda magasan kiképzett tagja, aki szórakozásból kínzott foglyokat szabadidejében. Most küldöm a profilját.
– Szóval ő kapta el JJ– t?
– Beszédes a neve – állapította mg Alex. – A Tivoni azt jelenti, hogy a természet tanonca, míg az Askari pedig katonát.
– Jól dokumentálták a módszereit – futatta végig tekintetét Hotch a mappán – , szervezetett és aprólékos.
– Általában huszonnégy óra alatt megtörte a foglyait.
– Cruz már régebb óta ott van.
– Sokféle kihallgatási technikát alkalmaz – lapozott végig a kínzások nyomait megörökítő képeken Derek.
– A kihallgatási rituálét ráadásul időrendhez köti, ezt a tökéletes módszert a hosszú évek során fejlesztette ki.
– Nincs szexuális bántalmazás – szólalt meg Alex. – Talán van egy határ, amit nem lép át.
– A kihallgatásokat az erkölcsi felsőbbrendűség hamis érzete vezérli, a vallatás nem okoz neki szexuális örömöt – mondta Reid.
– De Askari nem csak egy kínzó, hanem egy szadista sorozatgyilkos is, és ők viszont élezik ezt.
– Srácok van itt még két áldozat, akik talán Askarihoz köthetők – Emily kíváncsian lapozott a mappákba. – Szain Mubari és a felesége Nadia. Bin Laden bizalmasai voltak és JJ táborában hallgatták ki őket.
– JJ hallgatta volna ki a nőt. Mi történt vele? – kérdezte Henley.
– A módszer megegyezik a korábbi esetekkel, de őt megerőszakolták.
– Vajon őt miért erőszakolta meg?
– Lehet, hogy sokáig kitartott – vetette fel Spencer. – Ha a kihallgatás menetrend szerint zajlik, lehet, hogy ezt későbbre tervezi.
– Tehát ha JJ is sokáig kitart vele is megtörténhet?
– Mennyi ideje lehet még JJ– nek? – kérdezett vissza feszülten Garcia.
– Pár óra – válaszolta kemény hangon Hotch. A csapat egy pillanatra elnémult, a nyomasztó érzés pedig egyre lejjebb szállt.
– Amikor kitört a háború, Askari képességeit a rezsim vette bérbe az informátorok és az elfogott amerikai katonák megtörésére.
– Odament, ahol megfizették – összegezte Morgan. – Hogy a fenébe dolgozhatott nekünk egy ilyen ember?
– Ezt talán tudom – pattant fel Garcia. – Feltöltöttem a magánszerveremre azt a szellemfájlt. Ó, Cruz vette fel.
– Vajon miért sorozta be Cruz Askarit?
– Szüksége lehetett egy magas rangú tisztre.
– Szerintetek Cruz és Askari együtt dolgoztak? – tette fel a kérdést Rossi.
– Akkor JJ nagyobb bajban van, mint hittük – nyögött fel Reid. – Mit tudunk róla? Nézzünk utána a kinevezésének.
– Pillanat, hm, Cruz nem jelentkezett vezetőnek.
– Valaki benyomta őt. Vagy szívességet kért, és így akart közel kerülni JJ– hez.
– JJ profi a szakmájában, gyanakodott volna, nem? – vetette fel Henley.
– Emily az idő tájt ti sokat beszélgettetek, nem mondott valamit erről JJ?
– Egy kettősügynökre gyanakodott – felelte egy perc gondolkodás után, látszott, hogy az emlékeiben kutat. – Lehet, hogy Cruzról beszélt.
– De ha Cruz Askarival dolgozott miért rabolta el JJ– t?
– Az Interpolnál a legtöbb titkos információ lehívásához két vezető ügynök kell.
– Az Integritásnál is így lehet.
– De ha egy ügynök eltűnik visszavonják a jogosultságát, JJ kódja nem lesz jó.
– Ha Askari profi, átirányítja a rendszerfrissítéseket, hogy használhatóak maradjanak a kódok – jelentette ki Penelopé.
– Hol lehet ezt megtenni? – kérdezte Derek.
– Rá kell kapcsolódnia egy szerverre, de sokfelé van az országban.
– Nehéz lenne JJ– t szállítva tartani a menetrendjüket, szerintem valahol a közelben tarthatják fogva.
– Azonosítanunk kell a szervert – pillantott a képernyőre Hotch, mire Garcia szélsebesen munkához látott.
– Spencer – Henley halkan ejtette ki a fiú nevét, mikor kettesben maradtak. – Én csak azt szeretném tudni, hogy vagy – folytatta bizonytalanul. Több, mint huszonnégy órája voltak fent, egy olyan ügyön dolgozva, ami személyesen érintett mindenkit.
– Majd ha JJ itt lesz, akkor kérdezd meg – válaszolta hűvösen Reid, bár pillantása azt sugallta eredetileg nem szándékozott ilyen rideg feleletet adni. –Egyébként, mikor akartál mesélni a Fehérházi és CIA– s kapcsolataidról? Vagy ha nem rabolják el JJ– t, soha nem is derült volna ki, hogy te tulajdonképpen csak egy akció miatt vagy itt?
– Ez nem ilyen egyszerű Spenc.
– Szerintem az igazságban nincs semmi bonyolult.
– Soha nem hazudtam neked.
– Csak elhallgattad a legnagyobb dolgot az életedben. Ezek után mégis hogy bízzak meg benned?
– Garcia talált valamit – lépett be Derek.
– Mit találtál?
– Megvannak a szerverek – vágta rá.
– Pontosan hány?
– A környéken hat – megingatta a fejét – , ráállhatok a hálózatukra, de az FBI abban a pillanatban tudni fog róla. Nem kell hozzá sok ész, hogy rájöjjenek miért csináljuk.
– Nem érnek itt minket.
– Oké, keresem. Ez furcsa, egyik szerver sem mutat csatlakozást.
– Akkor kezdhetjük előröl – szisszent fel Derek.
– Nem, arra nincs időnk, már így is eltelt huszonnégy óra.
– Az egyik gépnél lesznek, végigmegyünk a listán.
– Küldöm a koordinátákat! – kiáltotta a csapat után Penelopé.
Miután az egység elindult Kevin épp azon fáradozott, hogy megnyugtassa a feszült technikus lányt amikor is egy ablak ugrott fel a monitoron.
– Mi ez?
– Feketerigó – olvasta le a kódot Penelopé.
– Mit jelent?
– Fogalmam sincs.
– JJ az – szólat meg Emily Prentiss az ajtóban állva.
Ha nem Jennifer Jareau elrablása lett volna az indok arra, hogy Emily visszatérjen Quanticóba örömteli pillanatok következtek volna, ám most minden pillanat számított.
– JJ biztosan egy pánikszámsorral jelentkezett be, ami beindította a néma riasztót – magyarázta Penelopé.
– Ha visszafelé gépeled be a kódot küld egy üzenetet, ami ez esetben a feketerigó – bólintott Emily, közben Hotchot tárcsázta.
– Istenem, JJ fél órája aktiválta a riasztást, biztosan meghekkelték a rendszert, ezért nem láttam a riasztást.
– Kezeket fel – dörrent a belső ügynökök hangja. – Hivatalos parancsot tagadnak meg, tisztában vannak a következményeivel?
– Utherl oadchurchbr. Utherl oadchurchbr – szajkózta Garcia mielőtt megszakadt volna a kapcsolat.
– Nem kell nyelvésznek lenni ahhoz, hogy felismerd a szójátékot – szólalt meg Alex. –Luther  és Broadchurch.
– A Cramer vállalat helyszíne.

Az impozáns épületet egy időben, két irányból szakszerű mozdulatokkal rohanta le az egység.
– Merre van a szerver? – kérdezte határozottan Hotch.
– Az alaksorban, a raktáron át lehet lejutni.
– Mutassa! – vezényelt tovább a férfi.
Reid és Rossi a nyugati lépcsősor felől érkeztek.
– Hastings az, Askarit nem látom – Reid aggodalmas grimasszal figyelte a kifelé igyekvő férfit. Főleg, hogy három másodperccel később meghallotta Henley hangját, majd lövések is dördültek. Derek és Rossi Hastings után eredtek, és Spencer is ezt akarta tenni, de a láthatatlan erő, ami a lányhoz kötötte nem engedte szorításából ezen az éjjelen sem.
Emily és Henley JJ mellett térdeltek, míg Aaron a sebesült Cruzt látta el.
– Emily, tudtam, hogy hívni fognak! – suttogta fojtott hangon, míg felsegítette a két nő.
– Semmi baj, shh, jól vagy? – Emily végigsimított JJ arcán, árulkodó sebek után kutatva.
– Jól vagyok, segíts Mattnak – sóhajtotta aggodalmasan, míg talpra állt. Reid ebben a pillanatban indult kollégái után.
– Most már tudom, hogy az én életemnek a védelme volt a fő feladatod – JJ egy pillanatra elhallgatott – , soha nem fogom tudni megköszöni neked ezt Henley.
– Csak gyógyulj meg – suttogta Henley míg JJ megölelte.  –  Vigyáznod kell Spenerre is.
Henleynek volt egy olyan érzése, hogy az érzékeny lelkű fiú nem fogja tudni megbocsájtani neki a történteket.
– Hastings a tetőre tart, meg kell állítanotok – nyögte ki fájdalomtól eltorzult arccal Cruz.
– Az adóvevő idelent nem működik, Cruz sok vért vesztett – közölte Hotch. –  JJ?
– Stabil – kezdte Emily– ,  de so… hová tűnt?
– El akarja kapni Hastingset.
– Neki ez személyes ügy – biccentett Cruz.

Emily és Henley JJ után eredtek, a két tetőre vezető út azonban szétválasztotta őket. Henley
nyugati irányból indult, kettesével szedve a fokokat. Az adrenalin szabályosan átmosta ereit, ahogy a tetőre tartott. Ahol aztán pár másodperc alatt történt minden. Ütések csattantak, Henley látta, hogy JJ a földön fekszik, fölötte a férfi ép arcon ütné, de a lány talán utolsó erejét összeszedve hason rúgta. Hastings hátra tántorodott, amit JJ kihasznált, s talpra állt, tovább folytatva a küzdelmet.
– JJ! – Henley a lány nevét kiáltva futott a küzdő páros felé, és az utolsó pillanatban kapta el a peremről lecsúszó Jennifer kezét.
– Megvagy – sóhajtott fel megkönnyebbülten Henley mikor a lány karjai alá nyúlva segített visszamászni neki.
Hastings holtan feküdt az épület előtt fekvő járdán. Vége volt.




Kórház, belső vizsgálat, és megválaszolatlan kérdések tömkelege várt a csapatra.
– JJ, te mit keresel itt? – Derek az érkező lány elé sietett. – Pihenned kellene.
– Nem. Mielőtt a belső ellenőrzés elkezd itt turkálni tisztáznunk kell pár dolgot. Ücsörögni pedig itt is tudok! – demonstráló jelleggel elhelyezkedett a tárgyaló egyik kényelmes székében. Hetven másodperccel később az egész csapat együtt volt.
– Gondolom – JJ egy pillanatra elhallgatott – , illetve tudom, hogy rengeteg kérdésetek van. Azt hiszem az lesz a legegyszerűbb, ha mindent elmesélünk a legelejétől kezdve.
– Díjaznám, ha valaki végre beavatna – csattant fel Reid.
– Spenc – kezdte lágy hangon JJ – , te vagy a legokosabb ember a világon, akit ismerek, és…
– A bizalomhoz nem intelligencia kell!
– Elég! Most halljuk, mi történt valójában. Hogy kapcsolódik Henley a történethez, és mi az amit Hotchal eltitkoltatok.
– Csak ennyi? – mosolyodott el fáradtan Henley.
– Az iraki utam, az integritás már nem titok többé. Mindenre rájöttetek együtt, így arról akarok mesélni, amit még Hotch sem tudhatott. Mikor Straus áthelyezett a külügyhöz, én sem tudtam mi fog történni, csak annyit, hogy egy szigorúan titkos akcióhoz csatlakozom. A kényes politikai egyensúly nagyon könnyedén a rossz irányba billenhet, így fontos volt az, hogy minél kevesebb ember tudjon róla, de Hotch a kapcsolatai révén megtudott némi információt.
– Azt, hogy JJ –t kivezénylik – folytatta Hotch. – A munkájáról azonban szinte semmit nem tudtam meg, nagyon magas szinten tartották az információkat. Pontosan ez a hozzáférhetetlenség, valamint a hely, ahol kiküldetésben volt azt sugallta, hogy fokozottan veszélyes helyzet állhat elő. De aztán JJ visszatért, és évek teltek el.
–  Hotch úgy tudta, hogy a visszatérésem egyenlő az ügy lezárásával.
– De ez nem volt igaz. Ekkor kerültem én a képbe.
– Volt egy incidens Washingtonban, amely után az évekig alvó ügy ismét aktivvá vált. Időben ez az után történt, mikor Henley csatlakozott hozzánk egy ügy erejéig.
– Nem sokkal később a washingtoni incidensről Henley segítségével többet is megtudtam. A minisztériumban tett látogatásom megerősítette a gyanút, miszerint ha JJ bajba kerül, akár az államok területén is, nem az ő megmentése lesz az elsődleges cél. A csapatnak amúgy is szüksége volt egy állandó tagra, és Henleyt hamar befogadtátok. Ideális jelölt volt, egy olyan szakterülettel, amellyel senki nem rendelkezik az FBI egységein belül.
– Mivel több biokémiai kutatást is végeztem a DC– ben jóval több helyre juthattam be, mint amelyről a kutatók, vagy akár az ügynökök reménykedhetnek, ez pedig pontosan az a plusz volt, amely kellett nekem ahhoz, hogy JJ munkáját segítsem. Persze csak a háttérből. Az pedig, hogy ki a bácsikám, nos csak hab volt a tortán.
– Egy szóval te lettél az élő biztosíték – összegezte Derek. – Jó ég Henley, annyira sajnálom, hogy olyan szemét voltam.
– Feszült helyzetben voltunk, én sem viselkedtem volna másképp a helyedben, elvégre az egyik barátod életéről volt szó.
– Most, hogy mindennek vége, ugye nem rohansz vissza Miamiba?  Nem derül ki, hogy te is csak egy ügy miatt vagy velünk?
– Nem, ugyan olyan normális szerződésem van, mint nektek – mosolyodott el Henley.
– Bár véletlenül tudom, hogy tárt karokkal várnák vissza – tette hozzá Hotch.
– De nem adjuk, ugye? – szólt vissza JJ nevetve.
Hotch csak nemlegesen megrázta a fejét, a megkönnyebbülés szinte kézzel fogható volt a teremben.
Henley tudta, hogy Spencer pont olyan nehezen fogja elfogadni a történteket, mint amilyen könnyen vette a csapat többi tagja, így meg sem lepődött távolságtartó viselkedésén.



A csapat egy csendes bárban gyűlt össze. Egyszerűen kellett pár nyugodt óra az elmúlt napok kegyetlenségei után.
– Emily meddig maradsz velünk?
– Még hat órát – pillantott az órájára.
– Az túl kevés – sóhajtott fel Garcia.
– Tegnap ennyi sem volt – emlékeztette Rossi.
– Örülök, hogy végre megismertelek, csodás dolgokat meséltek rólad.
– Mind hazugság – legyintett nevetve.
– Nem – JJ lágyan elmosolyodott, –  Nincs több hazugság. Mostantól csak igazat mondunk.
– Spenc, akár tetszik, akár nem, ezt meg kell beszélnünk – Henley szomorúan pillantott a fiúra. – Sajnálom, de nem mondhattam el…
– Elegem van ebből a mondatból! Miért történik mindig újra és újra ugyan az? Élünk egy világban, amit igaznak hiszek, és egyik pillanatról a másikra kiderül, hogy valójában csak egy felépített díszlet az egész.
– Az érzéseim mindig is igazak voltak Spencer.
– Henley, van, hogy ez nem elég – Spenc megcsóválta a fejét– , hát nem érted? Úgy érzem, hogy egyáltalán nem ismerlek. Ide jöttél, úgy, hogy csak Hotchot ismered egy régi ügyből fakadóan. De azt hiszed, nem vettem észre, hogy Blakeről is jóval többet tudsz, mint ha csak pár óráján ültél volna? Erre kiderül, hogy te tulajdonképpen olyan információk birtokában vagy, ami ugyan minket is érint, de még mi sem tudjuk. Hány titoknak kell még kiderülnie ahhoz, meg meglássam az igazi Henley Hayworthot?
– Tudom, hogy ez így nagyon zavaros, de mindenre van egy válasz…
– Belefáradtam a válaszokba – Spencer felsóhajtott – , nem tudom újra és újra végigcsinálni azt, hogy a darabjaira hullott életemet összeillesztem.
Henley érezte, hogy akármit mondhat Spencer már meghozta döntését.
– Szóval esélyt sem adsz annak, hogy elmagyarázzam mi is történt valójában? – Henley könnyeivel küszködve figyelte a fiú mozdulatait.
– Időre van szükségem – Spenc ellökte magát a pulttól, s búcsú nélkül kisétált a szemerkélő esőbe.

Reggel Henley a kopogás hallatán remélte, hogy Spencer tért vissza veszekedésük után, de az ajtóban nem ő állt.
– Szerettem volna viszonozni a kedvességed – jött a könnyed hang a kis kosár muffint szorongató személytől. – Csokoládés. Az minden helyzetre megoldás.
– Köszönöm, gyere be – Henley fáradtan elmosolyodott, bár szeretett volna egyedül maradni, nem akart a semmiről sem tehető idegennel szemben illetlen lenni. Talán fáradságának volt betudható, hogy nem maga előtt engedte be őt, hanem elindult a konyha felé a folyosón, s így folytatta. – Bár igazán nem kellett volna.
– Semmiség – felelte az érkező. Arcáról már elillant a mosoly, hangtalanul tette le a kosárkát, s húzta elő a fegyvert. –Hisz, megérdemelted! – tette hozzá, majd erőteljes ütést mért Henley fejére.
A lány eszméletlenül terült el a földön, a fejéből szivárgó vér pedig alaktalan tócsát képzett a csillogó fa padlón…

To be continued

Sziasztok!

Ha gonosz lennék ( :D ) ez lenne az évadzáró. Milyen ötlet? :D
Megtudtuk, hogy Henley miért került a csapathoz, legalábbis azt, hogy mi volt az első, különleges ügye Quanticóban. Spenc, Alex és JJ „titka” már kiderült, de még mindig van egy személyes történetem számotokra. Ráadásul történt még pár dolog azon az esős éjjelen a bárban, ahonnan Spencer csak úgy lelépett… Spencer, aki nagyon rosszul fogadta a történeteket. Mit gondoltok az ő reakciójáról? Érdekelne a véleményetek :) Jogosan akadt ki ennyire? 

Nézzétek el a rövid levezetőt, a  következő rész alatt bepótolom, ígérem, de még lesz pár beszélgetés, és inkább úgy mesélném el a történteket... :)
Köszönöm a türelmeteket!



Megjegyzések

  1. Sziaaa! :D

    Ne haragudj, hogy csak most írok, de nem voltam itthon, telóról meg nem akartam pötyögni :)

    Szóval, nagyon izgi volt ez a rész, eleve az eredeti epizódot is nagyon imádtam, mikor láttam, de így hogy volt egy Henley is benne még izgibbre sikeredett, főleg a vége miatt! Gondoltam, hogy valahogy e köré építed Henleyt, de mégis megleptek a soraid. Totálisan jó értelemben :D
    Spencer kiakadása valahol érthető, deee aj, ennyire azért nem lett volna szabad felhúznia magát :( főleg, hogy JJ megmentésében nagyon nagy szerepe volt Henleynek, és ráadásul Spenc, mint ügynök tudhatja, hogy ami titkos, az titkos! Imádtam a párbeszédeiket, ez különösen tetszett: " – Ez nem ilyen egyszerű Spenc.
    – Szerintem az igazságban nincs semmi bonyolult.
    – Soha nem hazudtam neked." - egyszerű, de mégis mindent kifejez.
    Kíváncsi vagyok arra, hogy mi fog történni most. Ki lesz az elkövető, bár tippem az van :D egyre biztosabb vagyok az évadzáróban, és nagyon remélem, hogy NEM lesz szomorú vége... :)

    Várom a folytatást. Kár, hogy az utolsó rész, de ha a második évad csak fele ilyen jó lesz, már imádni fogom :D

    A RB ötlet pedig naaaaaagyon tetszik! Úristen, zseniális az a sorozat! És hát remélem te is azt a cuki nyomozót, és az überszexi rendőrt nézted ki :3

    És akartam már kérdezni, csajok hoool vagytok? :) Egy cseppet megfogyatkoztak a komik, nem? :(

    Puszi

    Bell

    VálaszTörlés
  2. Ja és a kedvenc mondatom kimaradt :D " Élünk egy világban, amit igaznak hiszek, és egyik pillanatról a másikra kiderül, hogy valójában csak egy felépített díszlet az egész." - annyira Reides, és annyira oda illik! Nagyon kreatív volt a veszekedésük ( még ha ez furán hangzik is :D ). Csak legyen alkalmuk kibékülni... :*

    VálaszTörlés
  3. Szia JJ,
    Ne haragudj falunap és családi buli volt, plusz orvosnál is voltam, így csak most van időm lepötyögni ezt a néhány sort, bár Bell szokás szerint ugyanazokat a dolgokat emelte ki, amiket én is imádtam és észrevettem. (majd legközelebb hamarabb írok, és akkor én írom le a gondolatait :D )
    Igazából, amint elolvastam a történetet az jutott eszembe, hogy basszus gonosz vagy, mert most baromira izgulok Henleyért, no meg kicsit Spencert is megrángatnám, mert bár értem, hogy miért volt olyan, amilyen, azért meghallgathatta volna Henleyt és mennyire fogja magát szidni, mikor kiderül, hogy eltűnt a lány...
    Sejtem melyik rész jön és mivel lesz második évad nagyon remélem, hogy megírod a sorozatnak azt az epizódját, amelyet szerintem elrontottak az írók...
    Igazából nekem külön izgalmas volt olvasni ezt a részt, mert ekkor még nem láttam ezt az epizódot és csak utána jutottam el néhány nappal ehhez a részhez, de komolyan vicces volt, mert vártam hogy a sorozatba felbukkan Henley és megmenti JJ-t :D
    Én szívesen olvasok tőled bármit, ezt már megírtam. Az általad elített sorozatot még nem imerem, de mivel kilőttem a CM mind a 10 évadát, azt hiszem lesz legalább mit néznem :)
    Borzasztóan és még annál is jobban várom a folytatást, amely kicsit keserű lesz, hiszen lezárod a kedvenc történetemet (eddig!), de mégis örömteli mert minden kérdőjel felkiáltójellé változik és jöhet a második évad is :)
    Perla

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

11. – A köd egyre feljebb szállt – Évadzáró epizód

Mi amore

5. – Világok